Inför EP68: Nerd Style – hur visar du omvärlden att du är en nörd?

Photo 2013-11-01 17 39 54Att det är coolt att vara nörd nuförtiden är ju etablerat sedan länge. Men det innebär ju också att vi numera gladeligen visar upp våra nördiga sidor och vad vi är passionerade för. Genom vår klädstil, våra accessoarer, kroppsbesmyckning och mycket annat.

Så hur visar du upp din nördighet? Med en subtil liten detalj som ett par örhänhgen med Batman-symbolen, eller kanske en fyndig t-shirt som bara du och dina gelikar förstår sig på? Slänger du på dig en egenstickad halsduk med Ravenclaw-färgerna på vintern? Är du kanske en full-on “otaku” eller har du rentav en Tardis tatuerad i svanken som du stolt visar upp på beachen? Eller är du en av de lyckliga ägarna av den supersällsynta [NÖRD:IGT]-mössan?

Kommentera här nedan och berätta hur du visar din nördighet så diskuterar vi det hela i veckans EP68!

Photo 2014-02-27 10 14 36

17 thoughts on “Inför EP68: Nerd Style – hur visar du omvärlden att du är en nörd?”

 1. Min främsta nördaccessoar är helt klart tatueringen som pryder min vänstra ankel, föreställande Deathly Hallows-symbolen från Harry Potter. Jag extrajobbar i bokaffär och har vid ett flertal tillfällen fått visa den för förtjusta barn som kommer in och köper Harry Potter-böckerna. Närmre känslan av att vara en rockstjärna lär jag nog aldrig komma!

 2. På min persona ser man det inte särskilt mycket förutom någon enstaka Batman-tshirt som jag kan ha eller liknande men funderar på kanske någon tatuering. Däremot har jag mycket grejer som kan vara nördigt, typ figurer, en Gladiator-hjälm som jag köpte i Rom, lite tavlor och liknande. Köpte även smycket på bilden till tjejen nu till påsk som en liten rolig grej som hon blev väldigt glad för 🙂

 3. Mina nördmarkörer är ganska diskreta, då min förhoppning är att enbart andra nördar ska känna igen dem. En patch med rymdimperiets märke sitter på jackan, och så har jag fjärde Doktorns halsduk. Planer finns också på en Deathly Hallows tatuering på handleden.

 4. Åhh jag har en likadan Totoro kigurumi som Vanne! Sisfist på den!

  Jag brukar ha nördiga kläder men dem är oftast lite mer diskreta så bara andra nördar känner igen det. Har även lite figurer hemma. Men min stolthet är min Mass effect bräda! Planerar även lite tatueringar i framtiden.

 5. Förutom att jag gärna diskuterar nörderi av olika slag, så älskar jag att investera i och bära nördiga kläder. Oftast blir det tröjor med direkta referenser till spel jag håller kärt.
  I samband med att nörderi överlag blivit såpass accepterat idag, så har även marknaden för nördiga plagg och gadgets explosionsartat expanderat.

  För nördiga t-shirts rekommenderar jag att bland annat kolla in sidor som teefury.com , där det dagligen dyker upp nya motiv av hängivna fans från alla möjliga hörn och dimensioner inom de flesta nördvärldarna.

 6. Går ofta runt i nån tisha med nördigt motiv.
  När det är kallt blir det Sherlock-rocken med halsduk, och självklart min Nörd:igt-mössa.

 7. Jag skyltar inte med att jag är nörd, inte med kläder iallafall. Inte för att jag skäms eller så för att jag är en nörd, tvärtom. Jag värderar inte kläder/accessoarer/smycken/tatueringar så mycket helt enkelt. Jag har på mig det som är bekvämt och har aldrig känt att jag behöver skylta runt min identitet.

  Kul att se att andra väljer att göra det och finner glädje i det dock!

 8. Min “suger-skull” stormtrooper , och inom kort får han sällskap av Elder scrolls online loggan

 9. Förutom att ha på mig diverse T-shirts, bältspännen och converse skor (Limited edition Batman), visar jag stolt upp det på kontoret där jag har en Wolverine bobblehead, en Spider-Man bobblehead och en Leonardo (Turtle) stressboll ståendes bredvid datorskärmen.

 10. Spelrummet hos mig och min sambo pryds av allt från supernaturals Sam och Dean till Allehanda planscher av spel / film som vi fått lite förkärlek till och självklart så lämnar vi aldrig huset utan våra Nördigt mössor när det är kallt. 😉

 11. Har lite olika tröjor, bland annat en State of Decay, en X-men och en NES.
  Kör även med ett DIY mobilskal!

 12. Jag går ofta på marknader och liknande, så jag samlar på mig mycket t-shirts. Min favorit är nog en med The Wasp, och mitt senaste inköp är en jättehäftig turkos tröja med Batgirl, Supergirl och Wonderwoman, med texten “Girl Power”, som jag tycker mycket om.

 13. Bättre sent än aldrig, men min sambo är en stor Mass effect nörd, och hon visar det med sin n7 tatuering

Comments are closed.