EP75 – Den om TV-hösten 2014

ep075
I veckans avsnitt håller Kjellin & Lill-Löf flaggan högt i en väldigt TV-centrisk episod med fokus på höstens tablå på dumburken.

Förutom återkomsten av många serier, så dom sjunde och avslutande säsongen av Sons Of Anarchy, Supernaturals 10:e, femte säsongen av The Walking Dead och massor av annat så kan vi se fram emot en hel del intressanta nytillskott.

Niklas & Peter har hunnit se pilotavsnitt av såväl zombieserien Z Nation och DC Comics-baserade The Flash och Constantine, som romcom-serien A To Z och har definitivt åsikter. Dessutom blir det superhjältar och skådisar från Star Trek och Doctor Who när Gotham, Forever, Selfie, Scorpion, och Gracepoint förhandsbedöms.

Lyssna och avgör om du hittar något nytt intressant att bänka dig i soffan framför nu i höst! Tack & förlåt.

EDIT: Under Bourne-snacket säger vi att Simon Kinberg regisserade Bourne Identity och Mr. & Mrs. Smith. Vi menar självklart Doug Liman. Tack & Förlåt!

Avsnittet kan du lyssna på här eller ladda ner det som mp3:

HÄR hittar du avsnittet via RSS

Och HÄR i iTunes

5 thoughts on “EP75 – Den om TV-hösten 2014”

 1. Tack flr ett bra avsnitt igen! Vill bara försvara mitt guilty pleasure Castle lite. Ju längre serien har gått så har stiryn övergått mer och mer till en övergripande story om mysteriet runt Beckets döda mor. Dock så fortsätter det ofta med sköna hjärndöda crime of the week avsnitt för det mesta. Med en rätt intressant cliffhanger i slutet av förra sesongen!

  Blev också väldigt sugen på Gotham efter att ha hört podden då jag älskar Batman!

  Jag är en ny lyssnare så tack igen, ni gör ett superjobb!

 2. Grymt avsnitt!
  Så mycket intressant som kommer till hösten!
  Men jag fattar inte att ingen av er ser Legend of Korra?! Peter och Vanne borde ju ha kollat på Avatar – The Last Airbender på Nickelodeon med lillkillen. Grymt bra serie!
  Ofta sorteras både Avatar och uppföljaren Korra in i barnprograms-facket, men det är verkligen en fantastiskt bra anime för alla. Första säsongen av Avatar är lite mer tramsig men ploten blir allvarligare bättre redan till slutet av den säsongen.
  En annan grej som gjorde att folk missade Avatar var också att det gjordes århundradets sämsta film på den (obs: ej att förväxla med den hypade 3/5-filmen Pocahontas 2.0). Här är Honest Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=H3VnQE3qXHE se den så slipper ni slänga bort era liv på den bedrövliga filmen.
  Legend of Korra kommer starta sin Book 4 (säsong 4) i Oktober. Book 3 var riktigt bra och flera karaktärer fick lite mer tid att utvecklas och därmed bli bättre. Nickelodeon valde också att släppa avsnitten på webben istället för att visa dem på kanalen mitt i förra säsongen. Ett lite märkligt tillfälle att ta det beslutet men serien borde ha sänts på webben från början. Min uppfattning är att medelåldern på tittarna är närmre 25 än 12. Vill folk djupdyka rejält efter varje avsnitt rekommenderar jag podcasten Republic City Dispatch med ett gäng smarta Amerikaner som diskuterar varje avsnitt väldigt ingående (varje serieavsnitt är 22min, podcasten är ofta 1h lång).
  Tack och puss!

 3. Hejsan. Jag har lyssnat ett på er ett tag nu, började när jag fick reda på att Malin gästade (gör henne till en officiel medlem i podden!)

  Ni nämnde Supernatural och Constantine, det är ju serier som har litte “murder of the week” bara att istället handlar det om demoner och liknande. Jag har gillat själva grundidén för sånna serier och har viljat göra något med det temat. Så just nu undrar jag om jag ska skriva en bok om något liknande fast att det blir en berättelse och inte en massa löst sammanhängande historier. Men jag tror att projektet skulle funka bäst om jag skrev det tillsammans med någon. Så jag undrar om någon på podden eller som lyssnar är intresserad.
  Och läs Hellblazer, finns så himmls mycket bra där (förutom arcet “the fear machine” den var ganska usel. Family man är nog min favorit so far)
  Tack och hej, låt Malin va me!

 4. Jag är imponerad! Detta var ett riktigt starkt avsnitt med bra innehåll och struktur som avslutades med en klockren sammanfattningen.

Comments are closed.