EP80 – Den om #gamergate, Alien: Isolation, Hail To The King: Deathbat, Civil War samt massor av comicstips från Malin Söderberg (och Mats)

Foto 2014-10-22 18 45 39I veckans avsnitt gästas vi av fantastiska comics-experten Malin Söderberg och hör och häpna, Jonas Berglöf som är med en kortis.

Spelmässigt så har Tove & Mats spelat Alien: Isolation som ska vara mer Ridley Scott-skräckis än James Cameron-action, frågan är om det blir en liten facehugger-säl… Peter har testat bandet Avenged Sevenfolds mobilspel Hail To The King: Deathbat som är ambitiöst men frågan är om det räcker.

Vi tar även ett rejält snack om #gamergate och allt det innebär på efterfrågan av lyssnaren Evelina.

Efter nyheten om att den 3:e Captain America-rullen sannolikt kommer ha såväl spår av Civil War och RDJ så ska vi analysera storyn från comic-världen och spekulera i vad som kan hända på vita duken näst-nästa år.

Sedan så blir det en hel del comics, Malin tipsar om Gotham Academy och Batgirl från DC, nya, kvinnliga Thor samt snabbt även om Squirrel Girl och Spider-Gwen från Marvel. Hon slänger även in en tumme upp för Image-serien Trees. Mats vill även snabbtippsa om Sheltered från Image, som är en så kallad pre-apokalyptisk historia! Peter har fått en tweet av lyssnaren Niklas som sett Watchmen-filmen och nu vill ha comics-tips på ämnet. Dessutom svarar vi på ett lyssnarmail från Martin som undrar varför mutanterna i Marvels universum är så hatade.

Extra långt denna vecka, tack & förlåt!

Avsnittet kan du lyssna på här eller ladda ner det som mp3:

HÄR hittar du avsnittet via RSS

Och HÄR i iTunes

7 thoughts on “EP80 – Den om #gamergate, Alien: Isolation, Hail To The King: Deathbat, Civil War samt massor av comicstips från Malin Söderberg (och Mats)”

 1. Tack för att ni nystade i Gamergate. Jag har försökt följa det här debaclet, men det har ju inte varit helt enkelt. Läste lite om Milo Yiannopoulos tidigare i dag och han verkar ju vara lite av ett stolpskott. Försöker just nu återhämta mig från en överdos marvelhjältar (ert snack). Hursomhelst tack för att ni förgyllt ytterligare ett skift i fabriken. /Johan

  PS.
  Ska snart lyssna på P3 spel med Tove som gäst.
  DS.

 2. Först vill jag bara tacka och säga att diskussionen om gamergate var fantastisk och riktigt intressant. Hade inte en aning om vad det ens var men det är ju fruktansvärt helt enkelt! Vilka människor det finns 🙁 🙁 🙁

  Sen skulle jag också vilja säga att jag fortfarande inte återhämtat mig från chocken att ni inte ens nämnde spelet som kommer imon och kommer sluka mitt live ihop med Destiny nämligen CIV: BE!!!! Hoppas vi får höra något om det nästa vecka 😉

  Tack för den bästa poden i etern 😉

 3. haha hade lite samma tankar! Är alltid sjukt bra när hon är med även om hon ber om ursäkt för att hon göra ett fantastiskt jobb varje gång och inte bara håller sig till exakt vad hon “ska” prata om 😉

 4. Tjäna!

  Bra kneg om Gamergate i detta avsnitt!

  Jag skriver bara för att framföra en liten förbättring på eran hemsida för att hålla kolla på vad som blir kvalité stämplat(Seal of approvel).
  Jag brukar lyssna på eran podcast på gående fot till och från skolan blir många garv mitt på gatan som folk sneglar lite konstigt på. Men det som jag oftast missar eller glömmer är dessa spel, serier, filmer och comic som får en seal of approval.
  Eftersom jag inte riktigt kommer ihåg de exakta namnet på just den spelet som fick en seal så måste jag gå in på hemsidan och googla igenom allt som skrevs vid poddsläppet på hemsidan.
  Det jag föreslår är att man gör en extra sida på hemsidan där man lägger upp allt från de olika delarna i podden som har fått en seal of approval. Så om jag till exempel vill snabbt se vad som har fått en kvalité stämpel inom spel i veckans podd kan jag snabbt gå in på hemsidan och få en överblick och därefter googla och göra lite undersökningar för att se om det är någonting för just mig.
  Tror att just detta kan öka användarvänligheten för just sidan och göra hela podden enklare att följa så att man slipper spela, läsa och se en massa skit, så att man i fortsättningen bara ser Seal of approvel grejer och kanske en mats säl här och där!

  Tack o hej!

  Mvh Erik S

 5. Nog för att jag tycker att Malin alltid gör ett bra jobb, men det behöver inte bli mer än gäst. I detta avsnitt satt halva casten helt tysta och Malin höll monolog.

  Inget fel med det, men de är redan nu väldigt många och kvantiteten är verkligen inte problemet.

 6. Hej Nördigt!
  Säger bara Marvel Phase 3! Hur awesome kommer det här att bli? Civil War, Infinity War och Black Phanter för att bara nämna några av filmerna i phase 3. Åtminstone är i alla fall jag sjukt pepp på det här. Hoppas att Marvel inte slarvar bort det här.
  I övrigt så vill jag bara tacka för en enormt bra podcast så keep up the good work!
  Med vänliga hälsningar
  Daniel Ahlqvist

Comments are closed.